Cele mai bune plante pentru a imbunatati calitatea aerului din casa ta

Aerul din casa ta poate fi poluat de mai multe surse, inclusiv de produsele de curățenie, de fumul de țigară sau de emisiile provenite de la echipamentele electronice. Aceste poluări pot afecta sănătatea ta și a familiei tale. O soluție simplă și eficientă pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta este să plantezi anumite plante care absorb poluanții atmosferici și îmbunătățesc calitatea aerului. În acest articol, îți prezentăm câteva dintre cele mai bune plante pentru a îmbunătăți calitatea aerului din casa ta.

  1. Ficus – Ficusul este o plantă ușor de întreținut și care poate absorbi compuși organici volatili (COV) care pot fi găsiți în produsele de curățenie, vopsele sau mobilier. De asemenea, ficusul poate absorbi și benzenul și formaldehida, doi compuși care sunt emiși de multe ori de echipamentele electronice.
  2. Limba soacrei – Limba soacrei este o plantă populară care poate supraviețui în condiții de iluminat scăzut și nu necesită o udare frecventă. Această plantă poate absorbi mai multe toxine, cum ar fi benzenul, formaldehida, tricloretilenul și xilenul.
  3. Crizantema – Crizantemele nu sunt doar plante decorative pentru grădină, ci pot fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru îmbunătățirea calității aerului din casa ta. Aceste plante pot absorbi compuși precum benzenul și formaldehida.
  4. Palmierul Areca – Acest palmier mic și frumos poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția formaldehidei, xilenului și toluenului.
  5. Dracena – Dracena este o plantă ușor de întreținut care poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția benzenului, formaldehidei și tricloretilenei. De asemenea, dracena poate ajuta la menținerea umidității optime a aerului.
  6. Aloe Vera – Aloe vera nu este doar o plantă minunată pentru îngrijirea pielii, dar poate și îmbunătăți calitatea aerului din casa ta. Această plantă poate absorbi compuși precum formaldehida și benzenul, precum și dioxidul de carbon și emisiile provenite de la echipamentele electronice.