Echipamente ultramoderne necesare tratarii pacientilor critici nou-nascuti in Sectia Neonatologie achizitionate de CJ Salaj, in parteneriat cu Spitalul Judetean de Urgenta Zalau

[ad_1]

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Zalău, a depus spre finanțare, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un proiect de investiţiţii în infrastructura necesară tratării pacienților critici nou-născuți în Secţia Neonatologie a unităţii medicale.

 În valoare totală de peste 370.000 de lei, proiectul prevede achiziţia de echipamente medicale adecvate pentru îmbunătăţirea programului de screening: două monitoare de reanimare neonatală, un incubator de transport intern dotat cu ventilator şi targă, un videolaringoscop şi un aparat de ventilaţie mecanică non-invazivă.

 „Continuăm să investim în sănătatea sălăjenilor şi să sprijinim Spitalul Judeţean în asigurarea de servicii medicale de înaltă calitate pentru toţi pacienţii. Echipamentele pe care ne propunem să le achiziţionăm prin acest proiect vor veni în completarea dotărilor existente în Secţia Neonatologie şi în sprijinul cadrelor medicale, în bătălia contra-cronometru dusă pentru salvarea bebeluşilor prematuri. Copiii născuţi înainte de termen necesită îngrijiri speciale şi complexe încă din primele clipe de viaţă, iar aparatura performanată le creşte considerabil şansele de supravieţuire”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, preşedintele CJ Sălaj.

 Trebuie știut că Secția Neonatologie a SJU Zalău are 28 paturi, din care 15 pentru nou-născuți la termen, șase pentru prematuri, cinci pentru terapie intensivă neonatală și două pentru cazurile COVID-19. În 2022, în Maternitatea unității medicale au venit pe lume 1.378 de bebeluși, dintre care 143 prematuri.

[ad_2]