Canapea extensibila – un scurt ghid despre cum să găsim sofaua ideală

Cauți o canapea living modernă, care să îndeplinească toate așteptările tale? Avem pentru tine o soluție excelentă. De la funcția de dormit până la spătarele mobile. Canapelele extensibilă oferă soluții inegalabile de adaptare a acestora la fiecare spațiu. Am pregătit special pentru tine un scurt ghid, care te va ajuta în căutarea mobilierului visat pentru locuința ta.

Una dintre întrebările care apar cel mai des este cu siguranță „ce canapea să alegem pentru living?”.  O sofa elegantă și de designer poate fi cu funcție de dormit? În ciuda aparențelor, aceeași piesă de mobilier poate servi pe timpul zilei drept loc confortabil de relaxare, iar pe timpul nopții poate fi folosită pentru dormit zi de zi.

Datorită soluțiilor moderne, am renunțat de mult la gândurile care leagă o canapea extensibilă de canapeaua extensibilă tradițională, comunistă. Soluțiile inovatoare și dezvoltarea amenajărilor de interior au condus la extinderea continuă a gamei la producătorii din domeniul mobilei. Alegerea bogată uneori ne pune în dificultate, de aceea îți venim în ajutor.

În primul rând, mărimea canapelei pentru living

În cazul variantelor clasice fără întindere, chestiunea arată simplu. Este important ca mobila să încapă în cameră și accesul la ea să fie confortabil și lejer. Problema începe când ne gândim la o canapea extensibilă de 2 locuri sau pentru 3 persoane. În această situație trebuie să acordăm atenție și spațiului liber după ce o întindem. Spațiul liber corespunzător din jur va asigura un confort mai bun al somnului și al mișcării. Știi ce să faci mai întâi? Măsoară suprafața disponibilă pe care o poți aloca pentru mobila de relaxare, luând în considerare spațiul de dormit.

Reține! Cu cât ai mai mulți centimetri pentru lungime și lățime, cu atât somnul va fi mai bun și mai confortabil.

Alege sistemul corespunzător de întindere

Mecanismele disponibile pe piață se diferențiază prin timpul și tehnica de întindere. Acest lucru influențează și confortul somnului. În cazul în care canapeaua va fi întinsă de câteva ori pe an, nu trebuie să te concentrezi atunci pe sistemul potrivit. Însă dacă funcția de dormit va fi folosită zilnic, acordă atenție acestui aspect. Modul de întindere ar trebui să fie simplu și confortabil. Mai jos îți prezentăm câteva din cele mai populare.

  • Sistemul DELFIN – mecanism rapid și fără probleme. De sub șezut, glisezi lada pe rotile și apoi tragi elementul de ședere care completează suprafața de dormit. Voilà! Gata.
  • Sistemul CLICK-CLACK – ridici șezutul și îl tragi spre spătar, până când se aude un sunet specific.
  • Sistemul DL – întinzi șezutul, iar apoi întorci spătarul. Cel mai adesea, sub șezut se află un recipient mare pentru lenjerie.

Acordă atenție tapițeriei

Finisajul pentru această canapea mică, precum și pentru corespondentul ei mai mare canapeaua extensibilă de 3 locuri, are o importanță uriașă. Fiecare material de tapițerie are altă densitate, proprietăți și inovații diferite. Unul va fi delicat la atingere, iar următorul cu altul cu o țesătură tridimensională care creează un efect vizual spectaculos. Pe lângă aspect, este evidentă că o importanță mare o are și culoarea. Se prezintă excelent o canapea bleumarin, roz sau verde. Vor conferi încăperii un accent deosebit și caracter deosebit.

Însă! Cele mai importante sunt proprietățile tapițeriei. O chestiune deosebit de importantă la alegere este durabilitatea și rezistența la diferiți factori. Alege tapițerii de mobilă rezistente la lumină și factori mecanici, precum frecare sau piling.  Și dacă ai prieteni patrupezi – caută material de tapițerie prietenos cu animalele. Un element practic este și rezistența la apă, care facilitează curățarea și permite păstrarea prospețimii pentru mai mult timp.

Unde cumpăr canapele extensibile ieftine?

O ofertă excelentă de mobilier tapițat are magazinul online MIRJAN24. Gama largă de canapele ieftine cu diferite modele, care se integrează perfect în cele mai moderne trenduri de amenajare. Aici toți găsesc câte ceva! În plus, eshopul oferă livrare rapidă și gratuită în max. 5 zile. Visezi la o canapea de catifea? Cu siguranță o vei găsi pe cea visată!