Ghid complet pentru olita: sfaturi practice (P)

[ad_1]

Scoaterea scutecului este un eveniment foarte important în viața unui copil: reprezintă un pas decisiv în dobândirea independenței și din acest motiv este important ca acesta să se desfășoare senin și fără grabă.

Este întotdeauna un subiect care creează un stres enorm pentru părinți: mulți se întreabă cum să înțeleagă când este momentul potrivit pentru a scoate scutecu.

Pe scurt: olita bebe este un moment crucial în etapele de dezvoltare ale copiilor și, în consecință, pentru familie.

Prin urmare, ne-am gândit că ar putea fi util să vă împărtășim tot ceea ce noi, ca mame și tați, am învățat despre cum să scoatem scutecul fără traumatisme.

Cum să scoți scutecul cu succes: întrebări frecvente și informații de bază

Am încercat să răspundem la toate cele mai frecvente întrebări despre cum să scoatem scutecul pentru copii, incluzând multe sfaturi practice și, în plus, indicarea a ceea ce considerăm că sunt cele mai bune cărți pentru scoaterea scutecului pentru copii.

La ce varsta isi da jos scutecul?

Când doriți să scoateți scutecul cu succes, trebuie să aveți întotdeauna în vedere o informație fundamentală privind fiziologia copilului:

controlul sfincterelor depinde de gradul de maturare a creierului. Până nu se ajunge la nivelul de maturizare care să permită legătura dintre sistemul nervos și mușchii care controlează sfincterii, copilul nu va putea niciodată să aibă control voluntar.

De regulă, controlul sfincterului se realizează între doi și trei ani, dar nu toți copiii sunt creați egali. Din acest motiv, nu toți copiii pot folosi o olita la aceeași vârstă.

Din același motiv, scoaterea scutecului la 12 luni sau 18 luni este o operație mai probabil să eșueze, deoarece fiziologia copilului nu este încă suficient dezvoltată, cu rare excepții.

Deci, în loc să ne întrebăm la ce vârstă putem scoate scutecul, ar trebui să învățăm să ne întrebăm cum să înțelegem dacă copilul a atins deja acel nivel de maturitate și dacă poate merge la olita.

Cum să înțelegi dacă copilul este gata să dea jos scutecul?

După cum spuneam, fiecare copil este diferit și, prin urmare, nu este întotdeauna ușor să stabilim criterii generale care să stabilească când copilul este pregătit pentru olita.

Dimpotrivă, este foarte ușor de înțeles când copilul nu este absolut pregătit:

Dacă refuză categoric să scoată scutecul

Dacă se opune cu hotărâre să stea pe olita sau înălțator

Dacă vorbește despre nevoile lui fiziologice sau i le arăți creează un disconfort evident

In toate aceste cazuri copilul nu este pregatit sa scoata scutecul si este necesar sa se evite aplicarea inutil de presiune.

De regulă, totuși, există câțiva indicatori cărora specialiștii recomandă să acordați atenție, pentru a înțelege dacă a venit în sfârșit momentul potrivit pentru a ne lua rămas bun de la scutec:

Dacă copilul își verbalizează dorința de a vorbi despre nevoile lui fiziologice, declarând că vrea să facă caca sau să facă pipi;

Dacă copilul începe să stea pe olita simulând actul sau își pune propriile păpuși sau jucării moi pe olita.

Dacă copilul se află în faza în care imită ceea ce vede că fac adulții: în această fază, de fapt, îi este foarte ușor să încerce să imite actul de a se dezbraca și de a sta pe olita/toaletă;

Dacă scutecul rămâne uscat pentru perioade de timp moderate spre lungi: de exemplu, dacă după somnul de după-amiază îl găsim încă uscat;

În toate aceste cazuri, bebelușul poate să fi ajuns la momentul potrivit pentru a scoate scutecul, dar este totuși necesar să se procedeze cu prudență, pentru a evita generarea de anxietate de performanță excesivă.

[ad_2]