SUA- angajament: Finantarea cu 53 milioane de dolari fazele a doua si a treia, de lucrari preliminare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

[ad_1]

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, declarații de ultim moment: „Continuăm măsurile de asigurare a securității energetice, cu sprijinul partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii.  Anunțul privind sprijinirea programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici, în care România este pionier în Europa, este urmat astăzi de vestea bună privind asigurarea finanțării pentru construirea reactoarelor 3 și 4 ale Centralei nuclearelectrice de la Cernavodă.

În prezența președintelui României, Klaus Iohannis, și a Reprezentantului Special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry, la Conferința ONU privind schimbările climatice Banca de Export-Import a Statelor Unite ale Americii s-a angajat să finanțeze cu 50 milioane de dolari faza a doua, de lucrări preliminare pentru construcția celor două reactoare, și cu 3 miliarde de dolari cea de-a treia fază, de realizare propriu-zisă a proiectului. Faza a doua de realizare a reactoarelor 3 și 4 de la Centrala nucleară de la Cernavodă va demara anul viitor și se va încheia în anul 2025, iar cea de-a treia va începe în 2025 și se va încheia în anul 2030.

Aceste soluții de finanțare se înscriu în programul nostru de creștere a producției de energie electrică din surse curate, nepoluante, componentă importantă a  dezvoltării surselor noastre de energie”.

Articolul SUA- angajament: Finantarea cu 53 milioane de dolari fazele a doua si a treia, de lucrari preliminare pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link