Cum stii cat de eficiente sunt backlinkurile in SEO? (P)

[ad_1]

Daca ai un business online, cu siguranta stii de importanta backlinkurilor pentru o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare. Backlinkurile sunt unul dintre cele mai importante elemente in procesul de optimizare SEO, putand fi decisive pentru pozitia pe care o ai in cautari.
Din pacate, nu orice backlink este bun. Exista si backlink-uri care pot fi ineficiente sau chiar daunatoare.

Daca esti in procesul de constructie a unui profil de backlink-uri, fie prin achizitia de advertoriale, fie prin achizitia de bannere pe alte site-uri, este foarte important sa analizezi site-ul pe care faci achizitiile.

Exista o multime de instrumente care te pot ajuta sa masori valoarea unui backlink: autoritatea (masurata de Moz, Semrush sau Ahrefs), numarul de vizite pe care le primeste site-ul respectiv, parerile cititorilor despre el, etc. In principiu, este bine sa cauti intotdeauna site-uri mai valoroase decat al tau, fiind singura varianta prin care poti oferi mai multa incredere in fata Google.

Cum analizezi puterea unui backlink?

1. Verifica numarul de backlink-uri pe care il are site-ul de unde vrei sa cumperi. Site-urile de la care primesti backlink trebuie sa aiba, la randul lor, un profil cat mai bun de backlinkuri. Pentru a le analiza in detaliu poti apela la aplicatii specifice, precum cea de la Ahrefs;

2. Asigura-te ca domeniul site-ului de unde primesti backlink-ul este relevant pentru domeniul tau! Este un alt aspect esential. Nu este indicat sa cumperi articole pe site-uri de medicina, daca activitatea ta este service-ul auto;

3. Verifica pozitionarea site-ului de unde cumperi! Pozitionarea site-ului in Google trebuie sa fie cat mai buna, pentru o eficienta maxima.

Atentie! SEO nu inseamna doar backlinkuri

Backlinkurile sunt eficiente, insa nu trebuie sa intri intr-o cursa de acumulare, fara a fi atent la calitate. SEO este un proces mult mai complex decat o simpla achizitie de backlink-uri si inseamna o serie de actiuni esentiale:

  • Publica intotdeauna continut de buna calitate, care poate aduce un plus de valoare pentru cititori. Continutul bun va fi intotdeauna mult mai bine vazut de catre Google;
  • Asigura-te ca ai un site cat mai rapid, care incarca fiecare pagina aproape instant si este foarte usor de navigat;
  • Fa SEO On Page! Seo on page este la fel de important precum Seo Off Page. Densitatea cuvintelor cheie de pe site, modul in care este structurat continutul, meta descrierile, optimizarea imaginilor si toate detaliile ce tin de aspectul paginii conteaza foarte mult.

SEO este un proces complex, care trebuie sa fie facut de profesionisti. Tocmai de aceea, daca vrei o pozitionare cat mai buna in Google, cel mai bine este sa apelezi la companii gen DDM, care iti pot oferi o varietate mare de servicii ce iti pot contura imaginea in mediul online.

Articolul Cum stii cat de eficiente sunt backlinkurile in SEO? (P) a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link