Noul ministru al Educatiei vrea sa puna accent pe „bucuria elevului si a studentului de a merge la scoala”! A sustinut prima conferinta de presa

[ad_1]

Ligia Deca, noul ministrul al Educației a sustinut joi prima sa conferință de presă. Și a venit cu o abordare… generoasă și… provocatoare! Subiectele conferinței au vizat prioritățile mandatului și proiectele legislative ale educației.

Iată principalele declarații:

„Pe legile Educației, am început discuții cu specialiști pe zonele în lucru – evaluările, echitatea, internaționalizarea.

Urmărim echitatea, predictibilitatea în sistemul de educație.

Lucru esențial: bucuria elevului și a studentului de a merge la școală.

Am avut deja consultări cu reprezentanții elevilor.

Luăm în calcul ca ceea ce acum numim curriculum la decizia școlii să devină curriculum la decizia elevilor, din oferta școlii.

Analizăm și ideea de a utiliza mijloacele digitale unde e posibil, pentru a nu pierde ce am câștigat în pandemie

A doua prioritate: îndeplinirea țintelor și jaloanelor din PNRR. Un prim jalon. a fost deja îndeplinit (enumeră obiectivele de investiții).

Proiectul România educată nu înseamnă doar o listă de idei sau măsuri, ci măsuri concrete și finanțate pentru dezvoltarea învățământului.

Altă prioritate: Dezvoltarea predictibilității. Ne dorim ca lipsa de incertitudine să dispară. Știm că e dorit un timp de tranziție rezonabil pentru legile educației.

Voi păstra măsurile introduse anul acesta, precum organizarea modulară a anului școlar, le vom evalua după un an

Școlile să rămână deschise indiferent de evoluția crizei energetice. Există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor.

Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință.

Ne dorim să crească numărul de materii la alegerea elevului din oferta școlii, rute complete, trecerea la o aplicabilitate a teoriilor și conceptelor în zona de zi cu zi.

Pentru admiterea la liceu ne dorim o soluție care să dea liceelor și o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate. De aceea am spus că vom regândi în consultare cu specialiștii.

Vom reanaliza tot ce înseamnă constructul nou de Bacalaureat și vom vedea în ce măsură ideile inițiale pot fi susținute – reforma curriculară la nivel de liceu

Vom anunța soluțiile atunci când vor fi agreate și gata să fie puse pe masa Guvernului!”

Rămâne de văzut ce va urma!

foto: ziare.com

Articolul Noul ministru al Educatiei vrea sa puna accent pe „bucuria elevului si a studentului de a merge la scoala”! A sustinut prima conferinta de presa a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link