Ce contine un kit de ambreiaj pentru Opel Astra J si care este durata de viata a acestuia? (P)

[ad_1]

Unul din elementele care nu pot lipsi din sistemul de functionare al unui autovehicul, indiferent ca este cu cutie manuala sau automata, este ambreiajul. Acesta are rolul de a face legatura dintre motor si cutia de viteze, astfel incat acesta sa creasca puterea in functie de viteza aleasa. Tinand cont de rolul esential pe care il are si de utilizarea sa intensa, ambreiajul este predispus la defectiuni, mai ales in cazul unor anumite modele de masini, cum este si cazul masinilor Opel Astra J.

Adesea, in cazul defectarii ambreiajului, singura solutie este inlocuirea acestuia. Prin urmare, soferii trebuie sa investeasca intr-un kit ambreiaj complet Opel Astra J, pentru ca masina sa devina din nou functionala, chiar daca nu toate componentele au fost afectate.

Care sunt elementele unui kit de ambreiaj?

Costul unui astfel de kit complet este unul destul de mare. Acest lucru se datoreaza insa faptului ca din kit sa fac parte mai multe componente, dupa cum urmeaza:

  1. Discul de ambreiaj

Discul de ambreiaj este realizat din otel si acoperit cu un material de frictiune, denumit ferodou. Acestea pot fi destinate special pentru masinile care circula pe strada, pentru cele de curse sau de anduranta. Unul dintre rolurile pe care le are este acela de a atenua socurile in momentul in care face contact cu volanta.

  • Placa de presiune

Aceasta este realizata dintr-un otel foarte rezistent si imposibil de indoit. Modul de functionare al placii de presiune este unul simplu, actiunea generata de pedala de ambreiaj va misca diafragma metalica si ale sale „petale”, car vor ridica discul de ambreiaj.

  •  Rulmentul de presiune

Rolul rulmentului de presiune este acela de a impinge diafragma placii de presiune si poate fi actionat prin cablu, direct de la pedale, sau hidraulic, acesta fiind sistemul folosit pentru autovehiculele moderne.

In cazul in care una dintre aceste componente ale ambreiajului este defecta, trebuie inlocuit tot kitul, deoarece o piesa defecta le va afecta si pe celelalte in timpul functionarii.

Care este durata de viata a unui kit de ambreiaj?

In general, un kit de ambreiaj nou ar trebui sa reziste pana la 100.000 km, cu conditia sa fie corect intretinut. Totusi, stilul brutal de condus, drumurile scurte si proaste, pot influenta foarte mult durata de viata si rezistenta ambreiajului, indiferent despre ce model de autovehicul ar fi vorba.

De aceea, o intretinere periodica si utilizarea corecta pot ajuta la mentinerea acestuia intr-o stare buna si chiar la prelungirea duratei de viata a ambreiajului. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se recomanda ca piciorul sa nu fie luat brusc de pe pedala de ambreiaj, dar nici prea incet, pentru a evita incingerea materialului de pe discul de ambreiaj si cedarea acestuia.

De asemenea, pedala nu ar trebui actionata decat atunci cand este necesar, adica la schimbarea vitezelor, in restul timpului de condus – chiar si cand se asteapta la semafor – nu ar trebui mentinut piciorul pe pedala, deoarece se suprasolicita rulmentul de presiune.

Articolul Ce contine un kit de ambreiaj pentru Opel Astra J si care este durata de viata a acestuia? (P) apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link